AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu: 0000044454
Autorzy: Iwona Mystkowska, Angelika Dadej, Beata Ewa Kosińska.
Tytuł pracy: Żywność ekologiczna i tradycyjna w opinii grupy studentów Akademii Bialskiej Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Tytuł całości: W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego : materiały konferencyjne, Warszawa, 17-18.11.2022 r.
Miejsce wydania: Warszawa
Wydawca: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka. Katedra Dietetyki
Rok wydania: 2022
Strony zajęte przez pracę: S. 81
Charakterystyka formalna: referat w materiałach pokonferencyjnych polskich
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: studenci ; wiedza ; zdrowie ; żywność ekologiczna ; żywność tradycyjna
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.

2/5
Nr opisu: 0000029442
Autorzy: Iwona Mystkowska.
Tytuł pracy: Perspektywy rozwoju rolnictwa ekologicznego w Polsce
Tytuł całości: W: Współczesne dylematy polskiego rolnictwa 3, T. 2 / red. Krystyna Zarzecka, Stanisław Kondracki
Miejsce wydania: Biała Podlaska
Wydawca: Wydawnictwo PSW JPII
Rok wydania: 2014
Strony zajęte przez pracę: S.7-14
ISBN: 978-83-61044-95-6
Charakterystyka formalna: rozdział w monografii polskiej
Charakterystyka wg MNiSW: rozdział w monografii - j. polski lub innym poza kongres.
Język publikacji: POL
Punktacja ministerstwa: 4.000
Liczba znaków: 20045
Liczba arkuszy: 0,5
Praca recenzowana
Słowa kluczowe: rolnictwo ekologiczne ; żywność ekologiczna ; gospodarstwo rolne
Uwaga: sygn. 15764 XVII.5 CZYT. ; 15765 XVII.5 CZYT.
[sprawdź dostępność w katalogu AB]

3/5
Nr opisu: 0000029350
Autorzy: Agnieszka Anna Siedlecka.
Tytuł pracy: Wybrane zagadnienia z marketingu żywności ekologicznej w gospodarstwach rolnych województwa lubelskiego
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2014, nr 3(33), s. 229--240
p-ISSN: 1899-5241
e-ISSN: 1899-5772

Uwagi: Streszcz w j. ang.
Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: POL
Punktacja ministerstwa: 9.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe: marketing ; marketing ekologiczny ; promocja ; dystrybucja ; produkcja ; żywność ekologiczna
Słowa kluczowe ang.: marketing ; ecological marketing ; promotion ; distribution ; production of organic food
Uwaga: Kopia dostępna w Dziale Gromadzenia, Opracowania i Kontroli Zbiorów Biblioteki PSW
Inne bazy podające opis:
  • AGRO
  • CEJSH
  • DOAJ
  • BazEkon

    http://www.jard.edu.pl/pub/18_3_2014_pl.pdf
    Projekt/grant: Ekologiczne uwarunkowania i czynniki rozwoju funkcji gospodarczych na obszarach przyrodniczo cennych województwa lubelskiego : Narodowe Centrum Nauki, 2011/01/D/HS4/ 03927

    4/5
    Nr opisu: 0000026488
    Autorzy: Agnieszka Anna Siedlecka.
    Tytuł pracy: Uwarunkowania ekologizacji rolnictwa w województwie lubelskim w opinii respondentów
    Tytuł czasopisma:
    Szczegóły: 2013, T. 15, z. 3, s. 301--305
    p-ISSN: 1508-3535

    Uwagi: Streszcz. w jęz. pol. i ang.
    Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
    Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
    Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
    Język publikacji: POL
    Punktacja ministerstwa: 8.000
    Liczba arkuszy: 0,5
    Praca recenzowana
    Słowa kluczowe: rolnictwo ekologiczne ; żywność ekologiczna ; uwarunkowania rozwoju ; województwo lubelskie
    Uwaga: Kopia dostępna w Dziale Gromadzenia, Opracowania i Kontroli Zbiorów Biblioteki PSW.
    Inne bazy podające opis:
  • AGRO
  • BazEkon


    5/5
    Nr opisu: 0000023248
    Autorzy: Beata Lewczuk, Ryszard Jabłonka, Zbigniew Pawlonka.
    Tytuł pracy: Marketing żywności ekologicznej jako narzędzie kształtowania świadomości konsumenta
    Tytuł czasopisma:
    Szczegóły: 2012, nr 4, s. 1059--1065
    p-ISSN: 1231-5478

    Uwagi: Artykuł na płycie CD.2 stanowiącej integralną część czasopisma.
    Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
    Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
    Język publikacji: POL
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    Index Copernicus: 4.570
    Praca recenzowana
    Słowa kluczowe: żywność ekologiczna ; marketing ; konsument ; świadomość
    Uwaga: Kopia dostępna w Dziale Gromadzenia, Opracowania i Kontroli Zbiorów Biblioteki PSW.
    http://www.czasopismologistyka.pl/artykuly-naukowe/send/244-artykuly-na-plycie-cd-2/2971-artykul
    Streszczenie: W artykule podjęto próbę okreslenia wpływu marketingu na świadomość konsumentów w czasie wyboru zakupu żywności ekologicznej. Wskazano na powiązania marketingu ekologicznej żywności z relacjami społecznymi, dystrybucją i jakością. Produkt, jakim jest ekożywność jest oferowany na rynku często po wyższych cenach. Żywność ekologiczna jest kojarzona głownie z żywnością zdrowszą, jednakże tylko w niewielkim stopniu jest postrzegana jako element bezpieczeństwa bytowego. W wiekszym stopniu elementy marketingu powinny wykorzystywać to, że dystrybucja żywności ekologicznej odbywa się przeważnie krótkimi kanałami.
    Streszczenie: This article attempts to determine the impact of marketing on consumer awareness when choosing to purchase organic food. Indicated in the related marketing of organic food and labor relations, distribution and quality. The product, which is organic food is offered in the market, often at higher proces. This is the most important feature affecting the demand. Organic food is associated mainly with healthier food, but only to a small extent is seen as a safety feature household usage. The more elements of marketing should use that distribution of organic food is usually very short channels.

      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB